Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.


Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

ARABALAR SUYLA ÇALIŞIR MI?

ARABALAR SUYLA ÇALIŞIR MI?

Birçok insan ah şu arabalar suyla çalışsa diye düşünüyor. Benzin fiyatlarının sürekli artması insanları bu tür hayallere itiyor. Aslında bu bir hayal değil. Suyla çalışan araba projeleri üretiliyor.

Seri üretim yapılmasa da suyla çalışan araba projelerinde başarılı çalışmalar ortaya konmuş durumda. Sudan elde edilen hidrojenle çalışan arabalar deneme süreçlerinde de başarılı oluyor. Ancak tabi bu geliştirilmesi gereken bir sistemdir. Hidrojeni sudan ayırmak oldukça zor bir iştir.

Günümüz teknolojisiyle suyla çalışan araba yapılabiliyor. Ancak maliyetli olduğundan seri üretime geçilmiyor. Suyun ayrıştırılmasında yine arıtma teknolojilerinden yararlanılıyor. Su arıtma sistemi ile sudan ayrılan hidrojen arabanın yol almasını sağlıyor.

Arabalar Suyla Nasıl Çalışır?

Hidrojenin ayrıştırılması ve çıkan enerjinin yakıt piline aktarılması ile araba suyla çalışabiliyor. Bir litre suyla yarım saat çalışan araba Japonlar tarafından üretilmiş durumda. Arabanın motoru elektrik motoru. Bu nedenle de araba sessiz çalışıyor.

Suyla çalışan arabaların insanların kullanımına sunulması için motor gücü sorununun ve hidrojen muhafaza sorunun çözülmesi gerekiyor. Hidrojeni sudan ayrıştırmak maliyetli bir şey olsa da imkânsız değil. Şuan BMW Hidrojen 7 geliştirilmeye çalışılan araba modelleri arasında yer alıyor.

Suyla çalışan araba modellerini çok daha verimli hale getirmek için çalışmalar yapılıyor. Suyu ayrıştırmak için uygulanan aşamalar su arıtma aşamaları süreçlerine benziyor. Arıtma sistemlerinin aşamaları ile ilgili aklınıza takılan veya merak ettiğiniz konular varsa sitemizdeki yazılara göz atabilirsiniz.

Su Arabalar İçin Alternatif Yakıt Olabilir Mi?

Enerji kaynaklarının giderek azalması yeni enerji kaynakları aramaya ya da mevcut kaynakları farklı şekilde kullanmaya neden oluyor. Suyun benzinin yerine yakıt olarak kullanılması da en ses getiren projelerden biri.

Su alternatif yakıt olabilir deniyor. Çünkü birkaç firma suyla çalışan araba üretmiş durumda. Atık suyu sentetik yakıta dönüştüren AUDİ buna örnek olarak verilebilir.

Sudan sağlanan enerjiyi depolan e-dizel geleceğin yakıtını su yapabilir. Sentetik yakıt geleceğin yakıtı olabilir. Bu alanda çalışmalar devam ediyor. Suyun yakıt olarak kullanılabilmesi mümkün. Ancak depolama ve diğer konularda bazı sorunların çözülmesi gerekiyor.

Suyun Değerini Biliyor Muyuz?

Su dünya için çok değerli. Su sonsuz bir enerji kaynağı gibi görünse de tükeniyor. Bu nedenle su tüketimine çok dikkat etmek lazım. Su tüketirken sağlıklı ve temiz su kullanıp aynı zamanda tasarruf edebilirsiniz.

Su arıtma makinesi kullanarak suyun değerini arttırabilirsiniz. Kaliteli su içerek, kullanarak sağlığınıza zarar gelmesini de engellemiş olursunuz. Üstelik dünyadaki su ve ikim krizi için de bir şeyler yapmış olursunuz. Hem su tasarrufunda bulunmak hem de maddi tasarruf sağlamak için arıtma sistemleri bireysel veya endüstriyel tarzda çok büyük faydalar sağlıyor.

Günlük hayatta suyun değerini her zaman hatırlayamayabiliyoruz. Güvenilir su içiyor muyuz, sağlıklı su kullanıyor muyuz tam olarak bilmek için arıtma sistemlerini keşfetmek de yarar var. Unutmayın su yakıt olarak bile kullanılabilecek çok değerli bir element.

Benzer Yazılar

Asidik Su

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.