Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.


Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

Araştırmalara Göre, Dünyadaki Su Kaynaklarının Her Yıl Yaklaşık % 30-50’si Çalınıyor

Araştırmalara Göre, Dünyadaki Su Kaynaklarının Her Yıl Yaklaşık % 30-50’si Çalınıyor

Interpol’e göre hırsızlar her yıl dünyadaki su kaynağının yüzde 30-50’sini çalıyor.

Adelaide Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, her yıl dünyadaki su kaynaklarının yüzde 30 ila 50’sinden fazlası çalınıyor, ancak su hırsızlığı henüz tam olarak anlaşılmadı.

Nature Sustainability’de yayınlanan bir makalede, araştırmacılar su hırsızlığı konusunu vurguladılar.

Adelaide Üniversitesi Küresel Gıda ve Kaynaklar Merkezi’nde kıdemli öğretim görevlisi ve çalışmanın baş yazarı Adam Loch, “Interpol’e göre hırsızlar her yıl dünyadaki su kaynağının yüzde 30-50’sini çalıyor bu büyük bir rakam” dedi.

Araştırmacılar, su hırsızlığını daha iyi anlamak için yeni bir çerçeve ve model geliştirdiler ve üç örnek olay incelemesine uyguladılar: Avustralya, ABD ve İspanya’da. Rapor ayrıca, su hırsızlığının veri eksikliğinden dolayı sınırlı kapsama aldığını, çünkü “genellikle su çalanların zayıf, savunmasız ve gelişmekte olan ülkelerde risk altında olduğunu” belirtiyor.

Loch, “Ancak hırsızlık gelişmiş dünyada, özellikle tarımsal ortamlarda da meydana geliyor” dedi.

“İklim ve diğer zorluklar nedeniyle en değerli kaynağımızın kıtlığı arttıkça, su hırsızlığı sürücüleri de bu sorunu daha da karmaşık hale getiriyor” dedi.

Çalışma, çerçevenin düzenleyicilerin hırsızlığı önlemek için tespit, kovuşturma ve mahkumiyet sistemlerindeki değişikliklerin etkisini test etmesine yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Şu anda, cezalar çoğu durumda hırsızlığı caydırmak için etkili değildir. Su hırsızlığının diğer etmenleri arasında sosyal tutumlar, kurumlar ve çalışmaya göre gelecekteki arz belirsizliği yer alıyor.

Çalışmada, “Bulgularımız, bireylerin ve şirketlerin hırsızlık olayından sorumlu olabileceğini öne sürerken, fenomenin, düzenlemelerin sistematik bir başarısızlığını yansıttığını gösteriyor” deniyor.

Loch, “Kıt olduğu için kullanıcılar su çalmaya motive olurlarsa ve bir mahsulü canlı tutmak için buna ihtiyaçları varsa, o zaman bu suyun fırsat maliyeti cezayı çok aşabilir ve hırsızlık meydana gelir” dedi.

“Şu anda dünyanın odak noktasının çoğu, su yöneticileri için (en iyi ihtimalle) yüzde 10-20 arasında tasarruf sağlayabilecek su verimliliği yatırımlarına odaklanıyor. Ancak kar elde etmek için çalanları hedef alarak ‘kaybedilen’ suyun yüzde 30-50’sini geri kazanabilirsek, bu bizim su kaynağımız ve bizim için iyi olur ”dedi.

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.