Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.


Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

TERS OZMOZ SİSTEMLERİ

Ana Sayfa Forumlar TERS OZMOZ SİSTEMLERİ

    • Forum
    • Konular
    • Yazılar
    • Son yazı
    • Acı Su Ters Ozmoz Sistemleri (BWRO)
      Ters Ozmoz Sistemleri orta derecede tuzluluğa sahip suların yüksek basınç altında yarı geçirgen bir membrandan geçirilerek iyi kalitede içme veya kullanma suyu elde edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ters Ozmoz membranlarının çalışma prensibi gereği suyun bir kısmı arıtılarak ürün suyu (permeate) olarak elde edilir, diğer kısmı ise atık (concentrate) hattından deşarj edilerek sistemden uzaklaştırılır. Ham su kalitesi, üretilecek su debisi ve talep edilen arıtılmış su kalitesine uygun Ters Ozmoz Cihazı projelendirilerek ihtiyaca uygun çözümler üretilmektedir. Ters Ozmoz Cihazına beslenecek ham su kalitesine bağlı olarak cihaz girişine uygun kapasite ve özelliklerde Ön Arıtma Sistemi ve/veya Kimyasal Dozaj Sistemi ilave edilebilmektedir.
    • 1
    • 1
    • 3 yıl 6 ay önce

      Galip Arduç

    • Deniz Suyu Ters Ozmoz Sistemleri (SWRO)
      Deniz Suyu Ters Ozmoz Sistemleri (SWRO) yüksek derecede tuzluluğa sahip deniz sularının yüksek basınç altında yarı geçirgen bir membrandan geçirilerek iyi kalitede kullanma suyu elde edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ters Ozmoz membranlarının çalışma prensibi gereği suyun bir kısmı arıtılarak ürün suyu (permeate) olarak elde edilir, diğer kısmı ise atık (concentrate) hattından deşarj edilerek sistemden uzaklaştırılır. Deniz suyunun yüksek tuzluluğa (iletkenliğe) sahip olması sebebiyle Ters Ozmoz Sistemi (SWRO) sistemini oluşturan tüm ünite ve aksesuarlar deniz suyuna ve yüksek çalışma basıncına uygun olarak seçilmektedir. Belli kapasitenin üzerindeki SWRO sistemlerinde atık hattındaki enerjinin geri kazanılması ve dolayısıyla işletme maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla enerji geri dönüşüm (energy recovery) sistemleri kullanılmaktadır. SWRO Cihazının çalışmadığı zaman aralıklarında membranların içerisinde yüksek iletkenliğe sahip suyun beklemesi membranların tıkanmasına ve cihaz kapasitesinin düşmesine neden olabileceğinden “otomatik yıkama ve durulama sistemi” kullanılmaktadır. Böylelikle cihazın çalışmadığı dönemlerde cihaz içerisinde arıtılmış ürün suyu bulundurularak membranların zarar görmesi engellenmektedir. Ters Ozmoz Sistemine (SWRO) beslenecek ham su kalitesine bağlı olarak cihaz girişine uygun kapasite ve özelliklerde Ön Arıtma Sistemi ve Kimyasal Dozaj Sistemi ilave edilmektedir.
    • 0
    • 0
    • Konu yok