Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.


Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

Paris Antlaşması Geçerli Olmadığı Sürece İklim Değişikliği Tüm Ülkelerin Ekonomilerini Küçültecek

Yaygın ekonomik araştırmalar, iklim değişikliğinin sıcak veya fakir uluslara yüklenmesinin yükünü öngörüyor. Bazıları, daha soğuk veya daha zengin ekonomilerin etkilenmeyeceğini ve hatta daha yüksek sıcaklıklardan fayda göreceğini tahmin ediyor.

Bununla birlikte, Cambridge Üniversitesi‘nden araştırmacılar tarafından ortaklaşa yazılan yeni bir çalışma, mevcut karbon emisyonu yörüngesi korunursa, neredeyse tüm ülkelerin – zengin ya da yoksul, sıcak ya da soğuk – 2100 yılına kadar ekonomik olarak zarar göreceğini öne sürüyor.

Aslında Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu tarafından bugün yayınlanan araştırma, ortalama olarak daha zengin, daha soğuk ülkelerin iklim değişikliğine karşı daha fakir, daha sıcak ülkeler kadar gelir kaybedeceğini gösteriyor.

İklim

İklim Değişikliği Büyük Etkiler Yaratacak

“Her zamanki gibi iş” emisyon senaryosuna göre, ortalama küresel sıcaklıkların yüzyılın sonuna kadar dört santigrat derecenin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Araştırmacılar, bu durumun ABD’nin 2100 yılına kadar GSYİH’sının% 10,5’ini kaybetmesine neden olacağını söylüyor bu önemli bir ekonomik darbe.

Bazılarının sıcaklık artışından ekonomik olarak yararlanacağını iddia eden Kanada, 2100 yılına kadar gelirinin % 13’ünden fazlasını kaybedecek. Araştırma Paris Antlaşması’na uymanın her iki Kuzey Amerika ülkesinin de kayıplarını GSYİH’nın % 2’sinin altında sınırladığını gösteriyor.

Araştırmacılar önlem alınmazsa küresel GSYİH’nın % 7’sinin yüzyılın sonunda kaybedileceğini söylüyor. Japonya, Hindistan ve Yeni Zelanda gelirlerinin% 10’unu kaybedecek. İsviçre’nin 2100 yılına kadar % 12 daha küçük bir ekonomiye sahip olması muhtemel. Rusya GSYİH’sının % 9’unu, İngiltere de % 4’ünü kaybedecek.

Çalışmanın arkasındaki ekip, gelir kaybının boyutunu belirleyen şeyin sadece termometredeki sayıdan ibaret olmadığını, aynı zamanda sıcaklığın “tarihsel norm” dan (ülkelerin alışık olduğu iklim koşulları) sapmasının da belirlediğini savunuyor.

Cambridge Ekonomi Fakültesinden çalışmanın yazarlarından Dr. Kamiar Mohaddes, “İster soğuk anlar, ister sıcak dalgaları, kuraklıklar, seller veya doğal afetler olsun, iklim koşullarının tarihsel normlarından tüm sapmalarının olumsuz ekonomik etkileri vardır” dedi.

“Azaltma ve uyum politikaları olmadan, birçok ülke muhtemelen tarihsel normlara göre sürekli sıcaklık artışları yaşayacak ve bunun sonucunda büyük gelir kayıplarına maruz kalacak. Bu hem zengin hem de fakir ülkeler ve sıcak ve soğuk bölgeler için geçerli.”

“Kanada dünyanın geri kalanından iki kat daha hızlı ısınıyor. Fiziksel altyapısı, kıyı ve kuzey toplulukları, insan sağlığı ve sağlığı, ekosistemleri ve balıkçılığı için riskler var bunların hepsinin bir maliyeti var” dedi.

“Birleşik Krallık son zamanlarda en sıcak gününü yaşadı. Tren rayları büküldü, yollar eridi ve normalin dışında olduğu için binlercesi mahsur kaldı. Bu tür olaylar ekonomik bir bedel alır ve bu tür olaylar ekonomik açıdan zarar görür ve bu tür olaylar yalnızca daha sık ve şiddetli hale gelir. iklim değişikliğinin tehditleri. “

Mohaddes, çalışma üzerinde Cambridge Doktora adayı Ryan Ng’nin yanı sıra Güney Kaliforniya Üniversitesi, ABD, Johns Hopkins Üniversitesi, ABD, National Tsing Hua Üniversitesi, Tayvan ve Uluslararası Para Fonu’ndan meslektaşları ile çalıştı.

Araştırma ekibi, 1960’a kadar uzanan 174 ülkeden alınan verileri kullanarak normların üzerindeki sıcaklıklar ile gelir seviyeleri arasındaki bağlantıyı tahmin etti. Daha sonra, her zamanki gibi işleyen emisyonların devamı ve dünyanın “birlikte hareket ettiği” ve Paris Antlaşması’na sadık kaldığı bir senaryo altında gelir etkilerini modellediler.

Araştırmacılar, ekonomilerin değişen iklimlere uyum sağlayacağını kabul ediyor ancak modelleme çalışmalarının tek başına adaptasyonun yeterli olmayacağını gösterdiğini savunuyorlar.

Bilimsel fikir birliği, altyapıdan kültürel uygulamaya kadar her şeyin yavaş yavaş uyum sağlaması nedeniyle iklim değişikliğine uyum sağlamanın ortalama 30 yıl sürdüğünü öne sürüyor. Ancak bu ayarlama sadece 20 yıla kadar hızlansa bile Amerika Birleşik Devletleri hala ekonomisinin neredeyse % 7’sini kaybediyor ve bu yüzyılın sonunda küresel GSYİH’nın % 4’ünden fazlası gitmiş durumda.

Ekip ayrıca sonuçlarının gücünü ölçmek için ABD’ye daha odaklı bir yaklaşım benimsedi. Mohaddes “Ülkeler arası çalışmalar büyük resim için önemlidir ancak ulusal düzeyde ortalama veri Brezilya, Çin veya Amerika Birleşik Devletleri gibi coğrafi olarak farklı ülkelerde bilgi kaybına yol açar” dedi.

“ABD’ye odaklanarak sıcak veya yağışlı bölgelerdeki ekonomik faaliyetin, tek bir büyük ülke içindeki soğuk veya kuru bölgelerdeki gibi tarihsel normlar etrafındaki sıcaklık dalgalanmalarına tepki verip vermediğini karşılaştırabildik.”

48 ABD eyaletinde imalat ve hizmetlerden perakende ve toptan ticarete kadar on sektöre baktılar ve her eyaletteki her bir sektörün iklim değişikliğinin en az bir yönünden ekonomik olarak zarar gördüğünü buldular ısı, sel, kuraklık veya donma.

Araştırmacılar, büyütüldüğünde bunların gelişmiş ve dirençli olduğu iddia edilen ekonomilerde bile ulusal ve küresel düzeyde ekonomik kayıplar yaratacak etkiler olduğunu söylüyorlar.

Mohaddes “İklim değişikliğinin ekonomisi, büyüyen mahsuller üzerindeki etkinin çok ötesine uzanıyor” dedi. “Şiddetli yağış, madencilik için dağ erişimini engelliyor ve emtia fiyatlarını etkiliyor. Soğuk anlar ısınma faturalarını yükseltir ve cadde harcamalarında yüksek düşüşler. Isı dalgaları ulaşım ağlarının kapanmasına neden olur. Tüm bunlar toplanır.”

“Zengin ılıman ulusların ekonomik olarak iklim değişikliğine karşı bağışık olduğu veya sonuç olarak servetlerini ikiye katlayıp üçe katlayabilecekleri fikri mantıksız görünüyor.”

Mohaddes, bazılarının daha yüksek sıcaklıklardan yararlanacağını tahmin ettiği İsveç’ten geliyor. “Peki ya İsveç turizm endüstrisinin dayandığı kış sporları ?”

“Gelişmiş ülkeler önümüzdeki on yıllarda büyük ekonomik zarardan kaçınmak istiyorlarsa Paris Antlaşması iyi bir başlangıçtır.”

2021’in iklim değişikliğiyle mücadelede oynayacağı rolle ilgili makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.