1. Benim oturduğum binada evime gelen suyun basıncı 6 bar civarında. Arıtma cihazım ise motorlu sistem. Atık suyu israf olmasın diye hortumla banyoya taşıdım. Daha önce motorsuz arıtma cihazı kullanıyordum. Atık su oranı 1 litre temiz suya 3 litre atık su idi. Şimdiki motorlu sistemde ise 1 litre temizDevamını oku

    Benim oturduğum binada evime gelen suyun basıncı 6 bar civarında. Arıtma cihazım ise motorlu sistem. Atık suyu israf olmasın diye hortumla banyoya taşıdım. Daha önce motorsuz arıtma cihazı kullanıyordum. Atık su oranı 1 litre temiz suya 3 litre atık su idi. Şimdiki motorlu sistemde ise 1 litre temiz suya, 1 litre atık su oluyor. Motorun atık suyu azaltmada çok faydası var. Özellikle 4 barın altındaki tesisatlarda kesinlikle motor kullanılmasını tavsiye ederim. Atık suyu çok azaltıyor.

    Daha az gör
  2. Elimize emeğinize sağlık, benim sormak istediğim hızlı temiz su elde etmek için çift mebranı sizin gibi seri bağlamak yerine paralel bağlayıp iki mebrana çift musluk suyu girsek temiz suyu da çift alsak ve tatlandırıcıya çift temiz su girişi vermiş olsak sadece atık suyu birleştirip tek versek nasilDevamını oku

    Elimize emeğinize sağlık, benim sormak istediğim hızlı temiz su elde etmek için çift mebranı sizin gibi seri bağlamak yerine paralel bağlayıp iki mebrana çift musluk suyu girsek temiz suyu da çift alsak ve tatlandırıcıya çift temiz su girişi vermiş olsak sadece atık suyu birleştirip tek versek nasil olur acaba ha gerek varmı masraf yapmaya diyeceksiniz diyelimki yaptık sizce çift memranı bu şekilde kullanınca temiz su depolanması hızlanmış olurmu acaba

    Daha az gör
  3. Böcek tozlayıcı veri kümelerimizdeki büyük boşlukları doldurmak ve araştırmalar için uluslararası fonlara ihtiyac vardır. Örneğin, çevresel değişikliklere ve insan eylemlerine geçmişteki tepkileri anlamak için veri elde etmek, gelecekteki tepkiler hakkında daha iyi tahminde bulunmamızı sağlayabilir.Devamını oku

    Böcek tozlayıcı veri kümelerimizdeki büyük boşlukları doldurmak ve araştırmalar için uluslararası fonlara ihtiyac vardır. Örneğin, çevresel değişikliklere ve insan eylemlerine geçmişteki tepkileri anlamak için veri elde etmek, gelecekteki tepkiler hakkında daha iyi tahminde bulunmamızı sağlayabilir.

    Tarımda pestisit uygulamalarının bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Sezonun belirli yer ve zamanlarında hedeflenen uygulamalar zararlı, zararlıların kontrolünü artırabilir ve değerli tozlayıcıların kazara öldürülmesini önleyebilir.

    “Büyük mahsul kayıpları çiftçiler için yıkıcı olabilse ve pestisit kullanımı gıda arzımızın güvenliğine katkıda bulunsa da, her zaman önleyici ve her yerde pestisit kullanımının gerekli olup olmadığını ve mümkünse tüm dünyada kaçınılıp kaçınılmadığını sormalıyız.

    Daha az gör
  4. Arı gerçeği Arılar, gezegendeki en çalışkan canlılar arasındadır. Bir bal arısı arama gezisi 6 mil kadar olabilir ve günde onlarca yolculuk yaparlar. Bitkinin üremesi için önemli olan poleni bir çiçekten diğerine taşırlar. Tozlaşan bitkiler daha fazla meyve ve tohum üretir. Dünya çapında insan tüketDevamını oku

    Arı gerçeği

    Arılar, gezegendeki en çalışkan canlılar arasındadır. Bir bal arısı arama gezisi 6 mil kadar olabilir ve günde onlarca yolculuk yaparlar.

    Bitkinin üremesi için önemli olan poleni bir çiçekten diğerine taşırlar. Tozlaşan bitkiler daha fazla meyve ve tohum üretir.

    Dünya çapında insan tüketimi veya kullanımı için meyve veya tohum üreten dört üründen üçü, kısmen arılar da dahil olmak üzere tozlayıcılara bağlıdır.

    Dünya çapında 25.000 arı türü ve Birleşik Krallık’ta 250 arı türü vardır – %25’i sosyal arılar, geri kalanı soliter veya parazit arılardır.

    Arılar ayrıca kültürel öneme sahiptir ve opera bestecilerine ilham kaynağı olmuştur. Ayrıca çalışkanlığı ve ekip çalışmasını sembolize ederler ve Kraliçe ve işçiler için rollere sahip demokratik toplumlara sahiptirler.

    Daha az gör
  5. Dünya nüfusunun en az dörtte birinin aşırı derecede susuzluk çektiği, birçok ülkede çeşme suyunun dahi verilemeyecek derecede kuraklık yaşandığı açıklandı. Ülkelerin yaşadığı su sorununa göre sıralandığı listede Türkiye 32. sırada yer alıyor. Türkiye bu pozisyonu ile 2. en yüksek riskli kategoride bDevamını oku

    Dünya nüfusunun en az dörtte birinin aşırı derecede susuzluk çektiği, birçok ülkede çeşme suyunun dahi verilemeyecek derecede kuraklık yaşandığı açıklandı. Ülkelerin yaşadığı su sorununa göre sıralandığı listede Türkiye 32. sırada yer alıyor. Türkiye bu pozisyonu ile 2. en yüksek riskli kategoride bulunuyor.

    Daha az gör