1. İçme suyu için önerilen pH seviyesi tipik olarak 6,5 ila 8,5 aralığındadır. Bu aralıkta bir pH'a sahip su genellikle çok asidik veya alkali olmadığından ve sağlık sorunlarına neden olma olasılığı daha düşük olduğundan, bu aralık insan tüketimi için güvenli kabul edilir. Bununla birlikte, spesifik idDevamını oku

    İçme suyu için önerilen pH seviyesi tipik olarak 6,5 ila 8,5 aralığındadır. Bu aralıkta bir pH’a sahip su genellikle çok asidik veya alkali olmadığından ve sağlık sorunlarına neden olma olasılığı daha düşük olduğundan, bu aralık insan tüketimi için güvenli kabul edilir. Bununla birlikte, spesifik ideal pH seviyesi, yerel düzenlemelere ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir. pH’ın tek başına su kalitesini belirlemediğine dikkat etmek önemlidir; İçme suyunun uygunluğu değerlendirilirken kirleticiler ve mineraller gibi diğer faktörler de dikkate alınmalıdır.

    Daha az gör
  2. Her gün sebzelerimizi elde yıkamak yerine, su dolu bir kapta yıkarsanız, çok daha az su tüketirsiniz. 4 kişilik bir aile bu yöntemle yılda ortalama 18 ton su kurtarabilir.

    Her gün sebzelerimizi elde yıkamak yerine, su dolu bir kapta yıkarsanız, çok daha az su tüketirsiniz. 4 kişilik bir aile bu yöntemle yılda ortalama 18 ton su kurtarabilir.

    Daha az gör
  3. Uygun İçme Suyu Sıcaklığı Nasıl Olmalıdır? Suyun Sağlığa En Etkili Yönü: Sıcaklık Su, hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Öyle ki yetişkin bir insan vücudunun yaklaşık yüzde 60'ı sudan oluşuyor hatta çocuklarda bu sayı yüzde 70'lere kadar çıkabilir. Bu denli önemli olan suyun sıcaklığının önemsizDevamını oku

    Uygun İçme Suyu Sıcaklığı Nasıl Olmalıdır?

    Suyun Sağlığa En Etkili Yönü: Sıcaklık

    Su, hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Öyle ki yetişkin bir insan vücudunun yaklaşık yüzde 60’ı sudan oluşuyor hatta çocuklarda bu sayı yüzde 70’lere kadar çıkabilir. Bu denli önemli olan suyun sıcaklığının önemsiz olması pek mümkün değil.

    Sağlıklı Su Nasıl Olmalıdır?

    Su hakkında dünya geneline binlerce bilimsel araştırma yapıldı. Bazı hastalıkların tedavisinde doktorların ” Su iç geçer. ” dediğini bile duymuşsunuzdur. Yapılan çalışmalarda suyun sağlıklı olması için 2 önemli özelliğe sahip olması gerektiği bulunmuş.

    Su mikroorganizmalar içermemeli

    Mikroorganizmalar insan sağlığını tehdit eden varlıklardır. Bu organizmalar suyunuzda bulunursa birçok enfeksiyon hastalığına sebep olabilir. Bu organizmaların suyunuzu işgal etmemesi için düzgün bir arıtma ve uygun sıcaklık sağlanmalı. Ayrıca suyunuzda ağır metallerin bulunması suyunuzun organizmalardan arıtılmasını engeller. Bu yüzden arıtılmamış su içmek sağlık açısından çok zararlı olabilir.

    Ağır metal ve gereğinden fazla mineral içermemeli

    Ağır metaller doğada çok az bulunan eser elementlerdir. Az önce de bahsettiğimiz gibi ağır metaller uygun sıcaklıkta mikroorganizmaların suyunuzda üremesine sebep olur. Daha da önemlisi ağır metaller vücudunuzda metabolik hastalıklara ve belli yerlerde çökerek tıkanıklıklara sebep olabilir. Aynı şekilde gerekli minerallerin suyunuzda gereğinden fazla olması böbrek taşı başta olmak üzere birçok dolaşım yolu hastalığına sebep olabilir.

    Bunları sağlamak için en önemli kısmın suyun sıcaklığı olduğunu belirtmemiz gerekir. Suyun sıcaklığını doğru aralıkta tutmazsak sağlığımızı bozabilir.

    Suyun Tadını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

    Suyumuzun yalnızca sağlıklı değil aynı zamanda lezzetli ve kokusuz olmasını isteriz. Bunu etkileyen en temel faktör minerallerin gereğinden fazla olması olsa da bazı kimyasal moleküllerin hava kirliliğinden dolayı sularımıza karışması da suyumuzun tadını bozabilir.

    Uygun Su Sıcaklığı Kaç Derecedir ve Bu Sıcaklığı Nasıl Sağlarız?

    Doğru su sıcaklığı hakkında 2 önemli araştırma yapılmıştır. Oxford ve Hacettepe Üniversitesinin yaptığı araştırmalarda en sağlıklı su sıcaklığının 4-12 derece olduğu açıklanmıştır. Bu sıcaklıkların altındaki sıcaklıklarda vücudun iç sıcaklığını bozulacağı ve bu sıcaklıkların üstünde ise mikroorganizmaların üremesi ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin artmasına sebep olacağı açıklanmıştır. Bu buzdolabında bekletilmiş bir suyun sıcaklığıdır.

    Bu sebeple arıtma sisteminizle arıtılmış suyunuzu buzdolabında bir süre bekletip içmenizi tavsiye ederiz. Yine de siz değerli okuyucumuzu uyarmamız gerekir , terliyken uygun sıcaklık diyerek soğuk su içmeniz hasta olmanıza sebep olabilir.

    Su sıcaklığı hakkında birçok doğru bilinen yanlış vardır. Bunların başında boğazımız şiştiğinde sıcak su içmenin faydalı olacağı gelir. Sizlere bunu başka bir durumu örnek vererek açıklayalım. Yoğun tempoda koşu yapan bir sporcu tümseğe takılıp düştüğünde bacağında bir şişlik oluşabilir. Bu durumlarda soğuk bir buz koyarız. Aynı şekilde boğazımız şiştiğinde de – aşırı soğuk olmamak kaydıyla – soğuk su içmeliyiz. Bir diğer yanlış da ateşi olan kişinin sıcak suyla yapılmış içecekler içmesidir. Böyle yaparsak vücut sıcaklığını iyice arttırmış oluruz. Bunun yerine soğuk duş almanızı tavsiye ederiz .

    Uygun Sıcaklığın İstisnaları Var mı?

    Ülkemizde özellikle güneyde kaplıcalar çokça bulunmakta. Bu sular mineral olarak fazlasıyla zengin olup herhangi bir arıtma ve soğutma işlemi yapılmadan kullanılabilir. Bir diğer zenginliğimiz olan doğal kaynak suları da doğadan elimize ilk geçtiği anda soğuk dahi olsa içilebilir. İçerken dikkat edin hasta olmayın yeter !

    Daha az gör