Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.


Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

Türkiye’de Kuraklık: İstanbul 45 Günde Susuz Kalabilir

Türkiye’de Kuraklık: İstanbul 45 Günde Susuz Kalabilir

Yağış olmamasından sonra Türkiye genelinde kritik derecede düşük seviyelerde su, son on yılın en şiddetli kuraklığına yol açıyor

turkiye
İstanbul için önemli bir su kaynağı olan Alibeyköy Barajı’nın drone görüntüsü, seviyesinin önemli ölçüde düştüğünü gösteriyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki büyük şehirlerde önümüzdeki birkaç ay içinde su tükeniyor ve İstanbul’da 45 günden az su kaldığı bildiriliyor.

Türkiye’nin kimya mühendisleri odasına göre zayıf yağış, ülkenin son on yıldaki en şiddetli kuraklığına yol açmış ve 17 milyonluk mega kenti su tükenmeye yaklaştırmıştır. Ankara belediye başkanı Mansur Yavaş, bu ayın başlarında başkentin baraj ve rezervuarlarda 110 günlük su olduğunu söyledi.

Türkiye’nin sonraki en büyük iki şehri olan İzmir ve Bursa da sırasıyla yaklaşık % 36 ve% 24 dolu barajlarla mücadele ediyor ve Yunanistan ve Bulgaristan sınırındaki Konya ovası ve Edirne ili gibi buğday üretim alanlarındaki çiftçiler ürün hatası uyarısı.

2020’nin ikinci yarısında, Kasım ayı için yıllık% 50’ye yaklaşan kritik derecede düşük yağış seviyesi, din işleri müdürlüğünün imamlara ve cemaatlerine geçen ay yağmur için dua etmeleri talimatını vermesine yol açtı. ‘Bize mucizeyi öğretmek ‘: Türkiye masallarını korumak için kültürel misyona girişiyor

Türkiye, kişi başına yılda yalnızca 1.346 metreküp su ile “su sıkıntısı çeken” bir ülkedir ve nüfus artışı, sanayileşme, kentsel yayılma ve iklim değişikliğinin bir kombinasyonu nedeniyle 1980’lerden bu yana birçok kuraklıkla karşı karşıya kalmıştır .

Türkiye Tehlikede!

İstanbul’daki su yönetimi uzmanı Dr. Akgün İlhan, “Su talebini kontrol altında tutacak önlemlere odaklanmak yerine, Türkiye daha fazla baraj inşa ederek su arzını genişletmekte ısrar ediyor … Türkiye son yirmi yılda yüzlerce baraj inşa etti” dedi. Politika Merkezi.

“Uyarı işaretleri on yıllardır oradaydı ancak pratikte pek bir şey yapılmadı.”

Türkiye uzun zamandır ekonomik büyümeye çevresel kaygılardan daha öncelik vermiştir ve ABD dışında 2015 Paris anlaşmasını henüz onaylamayan tek G20 ülkesi olmaya devam etmektedir.

İstanbul Sabancı Üniversitesi’nde küresel iklim değişikliği ve çevre politikası dersleri veren Dr. Ümit Şahin, “Özellikle su havzalarının korunması gerektiğini herkes biliyor, giderek ağırlaşan ve uzun vadeli hale gelen bu kuraklık dönemleri için” dedi.

“Yine de İstanbul’da, örneğin en hayati su havzaları, son ormanlar ve tarım arazileri kentsel gelişim projelerine [açıldı]… yeni havaalanı, yeni Boğaz köprüsü, bağlantı yolları ve otoyolları ve İstanbul kanalı proje . Bu politikalar Türkiye’nin kuraklık sorununu çözemez. “

Türkiye’nin iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin şiddetli direnişine rağmen 2019’da muhalefet partisi belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Guardian’a, İstanbullus’un devasa Melen baraj sisteminin şehrin su ihtiyacını 2070 yılına kadar sorunsuz karşılayacağına dair güvence aldığını söyledi.

Ancak göreve başladığında, yönetimi inşaat sorunlarının projeyi birkaç yıl geciktireceğini fark etti.

Belediye şimdilik sakinleri, diş fırçalarken veya tıraş olurken musluğu kapatmak, lavabolara beslenen vanaları kapatmak ve daha düşük kullanım muslukları takmak da dahil olmak üzere su tasarrufu konusunda dikkatlice düşünmeye çağırdı.

“Baraj aktif olsaydı bugün su sorun olmazdı. Ama geniş iklim değişikliği meselelerini de düşünmek zorundayız… Melen’de yağmur yağmazsa oradan da su alamazsınız ”dedi İmamoğlu.

İzmir’de belediye başkanı Tunç Soyer’e göre, yerel yetkililer 103 yeni sondaj kuyu açarak, atık suyu geri dönüştürerek ve eskimiş boruları tamir ederek kayıp ve kaçağı en aza indirerek su kıtlığına karşı hazırlık yapıyor.

Nihayetinde, önümüzdeki birkaç ay içinde suyu paylaştırmak zorunda kalmamak için ülkemiz şehirlerinin hemen bol miktarda yağmura ihtiyacı var – ve kışın geri kalanında devam eden yağış bile çiftçilerin bu yılki mahsulleri kurtarması için yeterli olmayabilir.

İlhan, kuraklığın bir kısır döngü yarattığını söylüyor: Azalan tarımsal üretim ve artan gıda fiyatları, su altyapısı üzerindeki mevcut baskıları şiddetlendirerek, yoksullukta ve kırdan kente göçün artmasına neden olabilir.

“Türkiye, zarar görmüş su döngüsünü düzeltmek için ekonomik ve teknolojik imkanlara sahip. Eksik unsur, bu adımları atacak siyasi iradedir.”

İlgili Makale : Nestle, Doğal Kaynaklardan Her Gün 1,1 Milyon Galon Su Almayı Planlıyor

Kaynak : The Guardian

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.