Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.


Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

Türkiye’deki Su Potansiyeli

Türkiye’deki Su Potansiyeli

Kişi başına düşen kullanılabilir su miktarına göre ülkeler su fakiri, su azlığı çeken ve su zengini ülkeler olarak üç gruba ayrılmaktadır.

Bu sınıflandırmaya göre kişi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarı
1000 m3’ten az ülkeler su fakiri; 1000-2000 m3 arasında olan ülkeler su azlığı çeken ve 2000 m3’ten fazla ülkeler ise su zengini olarak tanımlanmaktadır.

Türkiye’de tüketilebilir yerüstü ve yer altı su potansiyeli yılda ortalama olarak 112 milyar m3’tür ve yıllık ortalama yağış DSİ verilerine göre 643
mm/m2’dir.

Nüfuzumuz 75 milyon kabul edilirse kişi başına 1500 m3/yıl su düşmektedir. Buradan da görülebileceği gibi ülkemiz su zengini bir ülke olmamakla birlikte su fakiri bir ülke de değildir.

Ancak su kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmemesi halinde su sıkıntılarıyla karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz bir sonuca sürükleyecektir.

2030 yılında nüfusu 80 milyona ulaşacak olan Türkiye, kişi başına düşen 1100 m3 kullanılabilir su miktarıyla, su sıkıntısı çeken bir ülke durumuna gelecektir

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.