Neden Su Arıtma Cihazı Kullanmalıyım

Neden su arıtma cihazı kullanmalıyım sorusu için birçok kişinin haklı gerekçeleri bulunmaktadır. Yakın zamana kadar su tüketim alışkanlıkları çeşme suyu olan kişiler, son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edilen su arıtma cihazının neden kullanıldığını merak etmektedir. Çeşme sularında biriken bakteri, virüs ve zararlı mineraller sağlığınızı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kişilerin su arıtma cihazı satın almasındaki ilk sebep, sağlığına yatırım yapma isteğidir. Hem evlerde hem de ofislerde kullanımı giderek artış gösteren su arıtma cihazları, temiz, sağlıklı, vitamin ve mineral açısından zengin içerikli su tüketmenizi kolay bir hale getirmektedir. Sağlığınız için güvenilir su tüketimini sizler de önemsiyorsanız mutlaka evlerinizde ve ofislerinizde yüksek performansa sahip Royal Green su arıtma cihazlarını tercih etmelisiniz.

Günümüzde evler ve ofisler, suyun aktif olarak kullanıldığı yerler arasında yer almaktadır. Bu nedenle içme suyunuzu sağlıklı bir seçenekle değiştirmek istiyorsanız su arıtma cihazları ilk tercihiniz olmalıdır. Birçok kişi su arıtma cihazı satın almak yerine hazır su almayı tercih edebilir. Ancak hazır sular, su arıtma cihazına göre daha ucuz gibi görünse de uzun vadede daha maliyetli ve yorucudur. Üstelik hazır suların plastik içerisinde beklediği düşünülürse o kadar da sağlıklı bir seçenek olmadığı görülmektedir. Evinizin, ofisinizin çeşmesinden istediğiniz zaman ve ihtiyacınız olan miktarda sağlıklı, arıtılmış suya ulaşmak için sizler de su arıtma cihazı satın alarak hayatınızı daha konforlu ve daha sağlıklı bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Son yıllarda birçok kişi çeşme sularındaki kötü koku, kökü tat, bulanık renk, içerik bakımından insan sağlığını olumsuz etkileyen kimyasal maddeler içermesinden şikayet etmektedir. Tüm bu şikayetlerinize anında Royal Green su arıtma sistemleri ile çözüm bulmanız mümkün!

Su Arıtma Cihazı Neleri Arıtır?

Su arıtma cihazını ilk kez kullanacak olan kişiler, su arıtma cihazı neleri arıtır sorusunu sıklıkla sormaktadır. Şehir sularının artık temiz olmadığı ve sağlığımız için adeta bir tehdit haline geldiği herkes tarafından bilinmektedir. Ev ve ofis musluklarına takılarak kullanılan su arıtma cihazları, kendi sağlıklı, arıtılmış suyunuzu kendinizin üretmesine olanak tanımaktadır. Su arıtma cihazları, çeşme suyu içerisinde bulunan zararlı maddeleri özel filtrelerden geçirerek suyunuzun sağlıklı, temiz hale gelmesini sağlamaktadır. Suyu arıtırken içerisinde bulunan faydalı, doğal mineral değerlerinin korunmasına yardımcı olan su arıtma cihazları, böylece çeşme suyunuzu en sağlıklı ve güvenilir şekilde tüketmenizi sağlamaktadır.

Şehir suyunun içerisinde yer alan bazı maddeler, hastalık yapıcı zararlı maddeler sınıfında yer almaktadır. Aynı zamanda arıtılmamış çeşme sularında bakteri, virüs yoluyla bulaşıcı hastalıkların yayılma riski de artış göstermektedir. Su arıtma teknolojisi, günümüzde gelişmeye devam etmektedir. Böylece çeşme sularını gönül rahatlığı ile tüketmek de kolaylaşmaktadır.

Su arıtma cihazları içerisinde birden fazla filtre kullanılmaktadır. Tek su arıtma filtresi her zaman yeterli gelmediği için bu kademeli arıtma sistemleri, suyunuzun daha sağlıklı bir hale gelmesini kolaylaştırmaktadır. Bu filtreler suyun arıtılması esnasında her biri farklı görev üstlenmektedir.

Tortu filtresi, membran filtresinin tıkanmasını engellerken, suda çözünmeyen kum gibi partikülleri ayırır.

Ön karbon filtresi, suyun içerisinde bulunan klor ve koku gibi bilinen organik kimyasal maddeleri arındırır.

Membran filtresi, su arıtma cihazlarında en sık duyulan ve en iyi filtre olarak bilinen filtre türüdür. Su arıtma cihazlarının olmazsa olmazı olarak kabul edilen bu filtre sayesinde organik kimyasal maddeler, ağır metaller, mikroorganizmalar ayrıştırılır.

Suda koku ve tadın daha iyi bir hale gelmesinde filtre, karbon filtre ve koku önleyen filtre aktif rol oynamaktadır.

Suyun daha hijyenik bir hale gelmesi için ise anti-bakteriyel filtreye ihtiyaç duyulmaktadır.

Su Arıtma Cihazının Zararları Nelerdir?

Küresel kirliliğin her geçen gün arttığı günümüzde su kaynakları da kirlenmeye devam etmektedir. Özellikle şehirlerde tüketilen şebeke, depo suları sağlık açısından tüketilmesi uygun bulunmayan kirlilik seviyesinde görülmektedir. Özellikle şehir suları evlerinize ve ofislerinize ulaşana kadar içerisinde birçok bakteri, virüs, zararlı organik kimyasallar biriktirir. Bu nedenle bu suyun tüketilemeden önce arıtılması gerekmektedir. Bu ihtiyaçtan dolayı son yıllarda su arıtma teknolojisi ön plana çıkmaktadır.

Su arıtma teknolojisi, evlerimize ve ofislerimize hızla girmeye devam etse de bazı kişilerin akıllarında su arıtma cihazı zararları ile ilgili soru işaretleri bulunmaktadır. Bu nedenle su arıtma cihazlarındaki risklerin bilinmesi de daha güvenilir, daha sağlıklı bir su arıtma cihazı tercih etmenizi kolaylaştıracaktır.

Su arıtma cihazlarının birçoğu Uzakdoğu ülkelerinde geliştirilerek dünyanın çeşitli noktalarına ulaştırılmaktadır. Bu nedenle sağlık için uygun koşullarda üretilip üretilmediğine dair bazı soru işaretleri doğabilmektedir. Bağımsız bir şekilde çalışma prensibi geliştiren üçüncü kuruluşlar tarafından verilen sertifikalar kalite standardına uygun şekilde üretildiğinin garantisini sunmaktadır.

Su arıtma cihazının zararları üretim kaynaklı olabileceği gibi bazen de kurulum ile ilgili zararlar da bulunmaktadır. Kurulumu yanlış gerçekleştirilen su arıtma cihazları da ciddi zararların ortaya çıkmasına, üstelik cihazın arıtma performansının olumsuz etkilenmesine de yol açmaktadır.

Su arıtma cihazlarının kalite standartlarının belirlenmesinde filtreler önemli bir rol oynamaktadır. Piyasada bulunan kimyasal ve yan sanayi ürünlerden oluşan filtreler hem istenen sonucu vermez hem sağlığınızı riske atar hem de su arıtma cihazları zararları ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Su arıtma cihazında ortaya çıkan bu zararları ortadan kaldırmak için güvenilir bir marka seçmek önemlidir. Royal Green su arıtma sistemleri, piyasa içerisinde güvenle tercih edebileceğiniz bir marka olarak ön plana çıkmaktadır.

Su Arıtma Cihazı Neden Atık Su Durmuyor?

Atık suyun durmaması su arıtma cihazlarında sık görülen arızalar arasında dikkat çekmektedir. Su arıtma cihazı kullanıcıları, atık su neden durmuyor sorusuna yanıt aramaktadır. Su arıtma cihazında atık suyun durmamasına filtrenin tıkalı olması sebep olmaktadır. Ana membran tıkanmasına kireç birikmesi gibi çeşitli sebepler yol açabilmektedir. Kireç filtre gözeneklerini tıkadığından dolayı tahliye su sürekli devam etmektedir. Kireç problemi ile karşı karşıyaysanız membran filtresinin kullanım ömrünün dolduğunu bilmelisiniz. Artık filtrenizi değiştirmenin vakti gelmiş demektir.

Membran atık sibobunun çalışmaması da bu duruma yol açabilir. Bunu anlamak için üzerinde flov yazan ve membran çıkışında yer alan çekvalf dirseği sökün. İçerisine üfleyin. Üflediğiniz zaman hava boş gitmemeli, sıkı ilerliyorsa çalıştığını göstermektedir.

Atık suyun durmamasına membran filtresinde meydana gelen arızanın dışında shut-off valf arızası da yol açabilmektedir. Bu problem ise 4 kısımdan oluşan ve su arıtma cihazlarında su yönlendirme, açma kapama işlemlerini gerçekleştiren shut-off 3. çıkış musluğa temiz su göndermekle görevlidir. Bu aşamada 3. Filtreden tarafı in tarafına bağlandığı durumlardan kaynaklanan bir problem suyu emmesine neden olmaktadır. Bu da atık su durmaması problemi ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.

Alanında profesyonel hizmet sunan Royal Green su arıtma sistemleri, her türlü problemde teknik servis ve müşteri hizmetleri ile satış sonrası da sizlerin yanında olmaktadır. Bu nedenle birçok kişinin su arıtma cihazı sistemlerinde ve su arıtma cihazı filtrelerinde ilk tercihi Royal Green su arıtma sistemlerinden yana olmaktadır.