Alkali Su İçmenin Önemi

Alkali su içmenin önemi ve bize faydaları noktasında temelde içtiğimiz suyun kalitesi yani yaşam kalitemizi de belirler.

Alkali su içmenin önemi en temelde içtiğimiz suyun kalitesi yani yaşam kalitemizi de belirler. Bununla birlikte suyun kaynağına bağlı olarak pH seviyesi değişkenlik göstermektedir. PH seviyesine bakarak ise bir suyun asidik mi yoksa alkali mi olduğunu anlayabiliriz. Suyun içerisinde bulunan hidrojen ve hidroksit iyonlarının miktarı suyun asidik ya da alkali özelliğini belirlemektedir.

Suda ki hidrojen iyonunun fazla olması suyun asidik, hidroksit iyonunun fazla olması ise suyun alkali su olduğunu göstermektedir. Bir diğer belirleyici unsur ise yukarıda da belirtildiği gibi pH değeridir. Suyun pH değeri 7’nin altında ise su asidik, 7 seviyesinde ise nötr, 8’e kadar zararsız ama faydasız diyebiliriz 8’in üzerinde ise alkali su elde etmiş oluruz. Asidik olan şeylerin insan sağlığı için zararlı olduğunun bilinmesi sebebiyle alkali suyun önemi daha da iyi anlaşılmaktadır.

Sağlığını korumak isteyen ve içtiği suya özen gösteren kişilerin alkali su kullanması oldukça önemlidir. Unutulmaması gereken bir diğer nokta da alkali suyun yüksek oranda antioksidan içermesidir.

Alkali Su Başlıca Faydalarını Sıralarsak;

Vücutta birikmiş asidik artıkların atılması ve çevreden, kullanılan ilaçlardan, doğal olmayan yiyeceklerden, doğal yaşlanmadan dolayı birikmiş zehirlerin ortadan kaldırılmasını sağlar.

Günlük olarak alkali su tüketmek vücudumuzdaki asidik durumu etkisiz hale getirir, hücrelerden ve dokulardan asidik artıkların yıkanmasını sağlar.

Sağlığımızın olumlu derecede kalabilmesii ya da birtakım hastalıklar sonucu sağlığınızın tekrar kazanılması için vücudunuzun beslenmesi çok önemlidir.

Su hücresel seviyede daha iyi emilmekte ve bu şekilde vücut maksimum derecede su ile beslenmiş olur. Antioksidan özelliği görür, serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlar.

Srbest radikalleri arayıp bulur ve onları oksijene çevirir. Böylece vücudumuz oksijeni enerji üretimi ve doku oksijenlenmesi için kullanılmaktadır. Kanser ve diğer birçok hastalık oksijenlenmiş ve alkalik ortamlarda hayatta kalamazlar.

Vücudumuzun PH derecesi yüksek asitli besinler, stres ve hava kirliliği gibi çevresel etmenler sebebiyle asidiktir.

Vücudunuzun PH derecesi dengelenebilmektedir.

Vağışıklık sistemimizi de destekler. Böylece hastalıklara yakalanma riskimiz azalmakta, yakalanılması durumunda ise daha hızlı iyileşme sağlanmakta ve dayanıklılığımız artmaktadır.

İç organlarımızın temizlenmesine de yardımcı olur. Özellikle bağırsakların temizlenmesinde etkisi büyüktür.

Alkali suyun bilinen diğer faydalarında birisi de cildi nemlendirmesive yenilemesidir. Dokularının yenilenmesi ve elastikiyetinin arttırılması için cilde destek olur. Ayrıca cildin daha pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar.

Kasların ve eklemlerin yağlanarak daha kolay çalışmasını sağlar ve böylece yaralanmalara karşı koruma sağlar.