Neden Damacana Su Kullanmamalıyız?

Damacana su birçok açıdan olumsuz yönlere sahip. Farklı damacana su markaları farklı içeriklerde su üretse de damacanaların birçoğu suyun zararları bulunur. Markalar uluslararası standartları göre üretim yapsalar bile zararların çoğu taşıma sürecinde ya da ısıya maruz kalma nedeniyle ortaya çıkar. Suyu plastik bir bidon olan damacanadan içmemek için birçok sebep var.

Damacana Suyu

Damacana Su Zararlı Mı?

Damacanadan su içme konusunda farklı görüşler var. Kimi uzmanlar markaların standartlara uygun ürettim yaptığını söyleyerek bu suların sağlıklı olduğunu belirtiyor. Ancak karşı görüşler de mevcut. Damacana, bakteri oluşumuna elverişli bir ortama sahip. Aynı zamanda kullanılan malzeme, yüksek sıcaklıklara karşı yüksek dirence sahip değil. Peki bunlar ne anlama geliyor.

Evde kullandığımız damacana su bidonu birden fazla işlemden geçen. Boş bidonlar daha sonra yeninden doldurulmak üzere toplanmaktadır. Toplanan bidonlar özel bir işlemden geçerek yüksek basınçlı su ile yıkanır. Ancak bazı durumlarda yıkama işlemi doğru bir şekilde yapılmaz. Ya da yıkama işleminden sonra da damacananın dibinde tortu kalabilir. İşte bu durumlar damacanada bakteri oluşmasına neden olmaktadır. Standartlara uygun olarak temizlenmemiş damacana yeniden doldurularak size teslim edilebilir. Bu da bakteri kaynaklı sorunların ortaya çıkmasına neden olur.

Ayrıca damacana su bayileri ürünleri uygun koşullarda saklanmamaktadır. Yüksek sıcaklık ürünün yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Bu durum özellikle düşük kaliteli plastik malzeme kullanılmışsa ortaya çıkar. Yüksek sıcaklıkta plastik malzeme suyla karışmaktadır.

Arıtma Cihazları Sağlıklı Mı?

Düzenli bakımları yapıldığı sürece arıtma cihazları sağlıklı olarak kabul edilmektedir. Arıtma cihazı aldığınız zaman ilk olarak kurulumun doğru yapıldığından emin olmanız gerekir. Tezgah üstü ve tezgah altı modeller farklı şekilde kurulum gerektirir. Kurulum aşamasında profesyonel yardım almak doğru kurulum yapmanıza yardımcı olmaktadır.

Daha sonraki aşamada ise filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Su arıtma cihazı filtreleri, şebekeden gelen kirli suyu süzerek içilmeye uygun hale getirir. Filtreme işlemi sırasında birden fazla filtre kullanılmaktadır. Böylelikle sudaki tüm zararlı mikroorganizmalar ve bileşenler arındırılmaktadır. Cihazın filtreleri musluktan gelen sudaki zararlı bileşenleri tuttuğu için filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Bu değişim, aynı zamanda sağlık için gereklidir.

Hangi Arıtma Cihazını Tercih Etmeliyim?

Seçeceğiniz arıtma cihazı ihtiyaçlarınızı karşılamalı. Örneğin ev tipi ve ofis tipi arıtma cihazları arıtma kapasitesi açısından farklılık gösterir. Ayrıca tezgah üstü ve tezgah altı modeller de kullanım açısından fark yaratır. Bunun yanı sıra cihazlarda bulunan filtre sistemleri de farklılık gösterir. 5 kademeli filtre kullanan cihazlar olduğu gibi 6 kademeli filtreler de mevcuttur. Bazı firmalar 7 kademeli filtreler de sunar.